Om Foreningen 2017-09-29T17:23:34+00:00

Om Foreningen

Foreningen som officielt startede i 1997 har i  tidens løb  været med til at søsætte talrige arrangementer og festivaller baseret på information, oplysning og kulturaktiviteter. Arrangementerne som fandt sted forskellige steder i København,  enkelte i Malmø og fornylig i Mellemøsten havde temaer  som indvandrere, Islam, Østeuropas integration i EU, Balkan i brand,  Kosovo, Tjetjenien, Palæstina og Israel, Indien og Pakistan, Sigøjnere i Europa, Iran og præstestyret, Det samiske folk i Norden , Grønland og  det grønlandske folks drømme og visioner i rigsfællesskabet.

I 2006 gik vi over de nationale grænser, hvor vi afviklede et af vores største projekter, nemlig projektet  “Kulturmøde Dialog Damaskus/København 2006?. Et kæmpe kulturmøde for dialog og fred med 38 arrangementer for dansk filmshow, kunstudstillinger, foredrag, forfattermøder, klassisk, jazz – og blues koncerter og danseteater forestillinger, som blev afviklet i tre store byer nemlig  Damaskus, Al Swaidaa i syd og Aleppo i nord Syrien. Vi  bestormede landet kulturelt fra syd til nord.

Projektet  samlede tusindvis af syriske borgere og andre som rejste til fra nær og fjern . Folk kom strømmende fra forskellige byer og landsbyer og flere fandt sågar vej til arrangementerne fra såvel Jordan som Libanon.

Deltagerne var i alle aldre med hovedvægt på studerende  og unge  af begge køn.